Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Copiii și substanțele toxice

A blonde toddler reaches for a medicine bottle placed on the sideboard
A blonde toddler reaches for a medicine bottle placed on the sideboard

 

Substanțe toxice uzuale și periculoase dintr-o casă

Ne gândim la acasă ca fiind un loc sigur, confortabil. Totuși, casele noastre conțin multe pericole pentru copiii mici. Indiferent dacă este vorba despre suprafețe ascuțite sau substanțe dăunătoare. Chiar dacă pericolul pare departe în cel mai sigur dintre locuri, întotdeauna există posibilitatea ca un copil curios să aibă acces la medicamentele dintr-un dulăpior sau la substanțele chimice de curățenie cum sunt săpunurile și detergenții.

Din fericire, intoxicarea cu detergenți care formează spumă este rară. Dar, atunci când se întâmplă, părinții trebuie să reacționeze rapid. Înghițirea detergenților poate crește absorbția substanțelor toxice și vărsăturile pot înrăutăți procesul de formare a bulelor de spumă. Copiii pot să inspire bulele de spumă și să se sufoce. Puteți preveni acest lucru cu o formă de antidot, o soluție antispumantă cum este Espumisan® 40 mg/ml.

 

Cum pot preveni intoxicarea copiilor mei?

Există mai multe măsuri simple de siguranță care pot fi și ar trebui utilizate: Un dulăpior cu medicamente încuiat este esențial pentru fiecare casă în care sunt copii. Mutarea produselor de curățenie periculoase din locurile ușor accesibile, cum este spațiul de sub chiuvetă, într-un dulap aflat la înălțime este o altă recomandare.

Acest lucru se aplică atât produselor din interiorul, cât și din exteriorul casei, cum este garajul sau magazia din grădină. Deși poate fi convenabil să le relocăm în sticle, unii oameni preferă să depoziteze astfel de produse, cum sunt diluanții, înălbitorul și alți agenți, în sticle de băutură. Păstrați-le întotdeauna în recipientele lor originale, deoarece copiii curioși le pot confunda cu băuturile răcoritoare. Atunci când aruncați produsele, asigurați-vă că nu o faceți în coșuri de gunoi de interior ușor accesibile. De asemenea, evitați plantele otrăvitoare sau nu le așezați la îndemâna copiilor.

 

Primul ajutor în caz de intoxicație la copii

Dacă se întâmplă ce e mai rău și copilul dumneavoastră înghite ceva, contactați un medic sau numărul de telefon special de urgență pentru a primi ajutor imediat.

Învățați să citiți indiciile când ceva nu este în regulă. Acordați atenție următoarelor semne. Contactați întotdeauna un medic sau numărul de telefon special de urgență atunci când copilul dumneavoastră:

Icon of a child having difficulty with speaking and breathing

Are dificultăți de vorbire sau respirație

Icon of a person with dizziness, close to unconsciousness

Este inconștient

Icon of vomit as a possible sign of poisoning

Are vărsături

Icon of burning sensation at the mouth as a possible sign of poisoning

Are senzație de arsură în gură

Icon of a medicine bottle

Are dureri de stomac

Icon of chemical burns on the skin

Are arsuri chimice pe piele

Dacă substanța otrăvitoare are un agent cu acțiune rapidă, este important să se administreze primul ajutor imediat. De aceea, poate fi eficient lucrul în tandem: O persoană poate contacta centrul de control în caz de intoxicare, în timp ce cealaltă aplică măsurile de precauție relevante.

 

Espumisan® împotriva efectelor substanțelor mai puțin periculoase

În mod clar, atunci când un copil înghite o substanță periculoasă, sfaturile medicale trebuie obținute de la un medic sau de la numărul de telefon special de urgență.

Dar, uneori copiii au o reacție ușoară la înghițirea unei cantități mici de detergent sau lichid de spălat. Copilul poate avea senzație de greață și îi pot apărea spume la gură. Este dovedit științific că simeticona, substanța activă a Espumisan®, utilizată de obicei pentru tratarea balonării și flatulenței, poate prin spargerea suprafaței bulelor de detergent, să calmeze stomacul copilului și să ajute la recuperare.

Espumisan® 100 mg/ml emulsie

Emulsie cu 100 mg simeticonă pentru tratamentul simptomelor gastro-intestinale induse de gaze.

Two packs of Espumisan Emulsion 100 in different sizes, on the right side, behind the big package is an illustrated lion
Two packs of Espumisan Emulsion 100 in different sizes, on the right side, behind the big package is an illustrated lion

Espumisan® - mai multe forme de prezentare pentru nevoile dumneavoastră

Three girlfriends drinking coffee and having a good time, sharing information about flatulence and Espumisan.There is a packshot of Espusiman 40 mg Capsules in the front

Espumisan® 40 mg capsule

Asigură ameliorarea împotriva balonării după mese copioase și grase, sensibilitate alimentară, stres și balonare din timpul menstruației.

A happy father hugging his laughing daughter after taking Espumisan Emulsion 40

Espumisan® 40 mg/ml emulsie

Emulsie cu 40 mg simeticonă, ușor de administrat.

Espumisan® TV Spot

Pentru a raporta o reactie adversa suspectata la unul dintre medicamentele Berlin-Chemie /Menarini, puteti

  • apela direct numarul dedicat pentru Farmacovigilenta, telefon +40 726 766 665;
  • contacta persoana responsabila cu activitatea de farmacovigilență, prin:
  • telefon: +40 21 232 34 32;
  • fax in atenția Departamentului de farmacovigilență al companiei: +40 21 233 08 26;
  • e-mailro.pv@berlin-chemie.com.
  • Contacta Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din România, Str. Aviator Sanatescu 48, Sector 1, Bucuresti, Tel: +40 21 317 11 00; +40 21 317 11 01; +40 21 317 11 02; +40 21 317 11 04; +40 21 316 10 79 Secretariat, Fax: +40 21 316 34 97.
  • daca sunteti Profesionist in Domeniul sanatatii puteți contacta reprezentantul medical al companiei;